Våre tre flotte barn!

Våre tre flotte barn!

torsdag 5. mars 2015

Nestekjærlighet I praksis

Matutdeling hver fredag settes det stor pris på.  Mange forteller at dette er dagens første og eneste måltid. 


Et av prosjektene vi jobber med er kirkens sosialprosjekt I Antsirabe. Jeg tok meg en liten tur for å se hva som foregår der en vanlig fredag, som er dagen for matutdeling. Det jeg fikk se må jeg si var ganske imponerende.  Over 200 mennesker var delaktig I noen av aktivitetene ved fattigsenteret Akanisoa. Dessuten var 15 frivillige engasjert. De frivillige kommer  fra Den Gassisk Lutherske kirken som ligger vegg I vegg med sosialsenteret. Det jeg møtte var flere delprosjekter som er ledet under administrasjon fra S.D.L. Jeg kunne treffe mennesker som trengte en håndsrekning til å få:
Unge enslige mødre får hjelp til å få eller lage seg en jobb og  barna får barnehageplass mens mor er på kurs. Mødrene forteller at de vil lage sin egen telefonkiosk, bli syerske på fabrikk eller begynne som privat baker.
  •  Et måltid mat 2 ganger I uken. Mange fortalte at maten de fikk denne dagen var det de skulle klare seg med I flere dager.
  • Lære seg praktiske ferdigheter, unge kvinner kan gå på kurs og lære å f.eks sy og lage mat.
  • Jobb hjelp, enslige mødre får hjelp til å komme I arbeide. Enten  på en arbeidsplass eller ved å lage sitt eget arbeide. De lærer å skrive søknader, få godkjenning om de skal selge noe, bygge sin egen mobil bod for salg , anskaffe ovn om de skal selge pizza på bestilling osv. 
  • Barnehage for barna når de unge mødrene får undervisning. Barna er I barnehagen så lenge moren går på kurs, somregel ikke lenger enn ett år.
  • Alfabetiserings kurs for fattige som ikke har råd eller anledning til å gå på vanlig skole. Barn, ungdom , voksne og eldre kan få ulike typer undervisning. 
    Barn og ungdom som får hjelp til å lære å lese og skrive ved fattigsenteret Akanisoa  I Antsirabe 
Kun administrasjonen er lønnet, resten av arbeidsstyrken er frivillige som gjør en veldig stor innsats for å gi de fattigste et tilbud de har stort behov for. Det er flott å se slik praktisk kristen nestekjærlighet , gitt med så mye kjærlighet og varme som på fattigsenteret Akanisoa I Antsirabe. Senteret drives av gaver fra kirken lokalt, NMS I Norge og andre frivillige gaver. Behovet for materiell og oppgradering av utstyr er I høyeste grad tilstedeværende. Ved større kapasitet og mere midler kunne de hjulpet mange flere enn de som nå får hjelp ved senteret. 
Hjelper og mottaker.  Begge er like stolte og verdige.

Jenter som får kurs I bla finsøm på senteret. Her lærer de praktiske ferdigheter de kan bruke etterpå. Jentene forteller at de ikke har råd til å ta vanlig videregående utdannelse. 


Du kan lese mere på fellesbloggen
www.madagaskarnms.wordpress.com


Barn som får hjelp til å lære å lese og skrive. Ved å lære litt , kan de kanskje få mulighet til å begynne på skolen  etterpå.

Noen av jentene som får gå på kurs og lære bla. Finsøm. Vanlig videregående har de ikke råd til å gå på. Noen som har litt garn , stoff og annet utstyr å avse ?


Terje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar