Våre tre flotte barn!

Våre tre flotte barn!

mandag 23. mars 2015

Fra isolasjon til ett rikt liv!







Dette er Hita GERMAIN, han er en 8 år gammel gutt som nå er elev ved døveskolen i Morondava. Han kommer fra distriket Belo. Han har ikke  noen far og moren veit vi lite om. 

I 2010 sendte skolen en gruppe med fokus på å finne slike barn som Hita ute på landsbygda.  Barn som blir gjemt bort og ikke får bli en del av samfunnet. De fant da Hita i skogen hvor han bodde.  Bestemoren hadde passet han men hun holdt han skjult fordi han var døv og ikke hadde noen ører. Hita har bare øreflipper, resten av ørene er ikke utviklet. Gruppen informerte og forklarte hvor viktig det var for Hita å gå på skole og lære seg ett språk. Bestemoren lot han få dra sammen med gruppen fra døveskolen i Morondava for å bo der. 

Dette var veldig vanskelig for Hita som ikke kunne kommunisere med andre eller var vandt til å ha andre mennesker rundt seg. Han ville derfor ikke bo sammen med de andre. Han foretrakk å gjemme seg for det var alt han visste om og hadde gjort frem til nå. Han ønsket ikke spise sammen med de andre barna heller. Derfor tok den ansvarlige for internatet ekstra ansvar for Hita. Han fikk spise sammen med henne i hennes bolig. Hita hadde aldri spist ved ett bord før og satt derfor til å begynne med under bordet når han spiste. 

Gradvis så lærte Hita å kommunisere med de andre barna og de voksne på tegnspråk. Nå har han fått mange venner og trives godt på skolen. Og endelig kan ha leke sammen med andre barn og føle tilhørighet i samfunnet. I dag er han en av de bedre elevene på skolen. 

Familien har latt han bli døpt og han bruker mye av tiden sin til å be og bli kjent med Gud. 

En trist gutt som ble funnet i skogen uten språk har nå mange venner på internatskolen. Han er en aktiv gutt og er med på det meste av aktiviteter bl.a speideren. I dag er Hita en glad gutt som har fått muligheten til ett godt liv selv om han er døv. 






1 kommentar:

  1. Så flott å lese om Hita!!
    Må han fortsatt ha det godt, og lære Gud mer og mer og kjenne.
    Det er godt at noen bryr seg. Vi klarer ikke hjelpe alle - men måtte vi alltid ha syn og omsorg for den ene!
    Lotte

    SvarSlett