Våre tre flotte barn!

Våre tre flotte barn!

mandag 11. mai 2015

Engler gjør ikke forskjell på folk!


Mathias og jeg har hatt en uke i Toamasina. Vi har vært på Mercy ship med Mathias noen dager for å få hjelp med hans lyske brokk. Det var med stor spenning vi kom til screening på Mercy ship sist uke.   Alle som ønsker behandling må igjennom en screening først. Dette er undersøkelser som gjennomføres av sykepleiere og leger for å vurdere en mulig operasjon. Vi var svært spente på om Mathias ville komme igjennom denne screeningen. Heldigvis ble han klarert av lege med beskjed om operasjon allerede dagen etter. Tirsdag ettermiddag sist uke ble vi innlagt på Mercy ship. Mathias gledet seg utrolig til å skulle på "båt tur" og kunne nesten ikke vente til han kom ombord.  

Vi ble fulgt inn på  sykhuset ombord og fikk en seng på ett 10  manns rom. De fleste på denne avdelingen skulle igjennom samme type operasjon som Mathias. Her var det både menn, kvinner og barn på samme rom. Ved annkomst fikk alle pasienter utdelt en stor veske med shampo, såpe tannbørste, håndle osv alt man trenger til personlig hygiene. De aller fleste pasienter kommer fra svært fattige kår og har kanskje aldri brukt en dusj eller ett vann klosett før. Derfor ble det omvisning på rommet og dusj/toalett med opplæring av bruk av dette. Hygiene er som alle veit svært viktig på ett sykehus og ikke minst på ett sykehus som Mercy ship. Det ble også opplæring og informasjon om hva man gjør etter en operasjon. Man blir veldig godt ivaretatt av gode sykepleiere. Sykepleierne kommer fra hele verden men prater ikke gassisk. Derfor har de med seg 
gode tolker som hjelper dem hele tiden. 

Jeg ble møtt på en utrolig god måte av både sykepleiere, leger, medpasienter og andre frivillige som jobbet på avdelingen. Det er absolutt unntaket at de har en "hvit" mamma til en gassisk gutt. Ikke minst var jeg svært spent på hvordan jeg skulle få sove på avdelingen med så mange andre mennesker. Antagelig var de andre pasientene like spente på hvordan det skulle bli å dele rom med en  utlending. Men tross mine mamma nerver natten før Mathias skulle opereres så sov jeg ganske greit. 

Utrolig flinke sykepleiere og leger gjorde alt de kunne for alle pasientene. Barna ble lekt med og båret rundt. Det ble holdt andakt med lovsang. Pasientene sang og var fornøyde. Det var virkelig en anderledes og eksotisk opplevelse. Ikke minst maten var typisk gassisk med ris og enkelt tilbehør. Ved hvert måltid kikket pasientene spent bort på meg for å se om jeg spiste den gassiske maten. Ikke alt smakte like godt men både jeg og Mathias spiste det vi fikk servert. 

Mathias kom seg utrolig fort etter operasjonen. Han sov i vel seks timer etter narkosen. Da spratt han opp og var klar for å leke igjen. Ikke mulig å holde han i ro da. Han sprang rundt og lekte med ballonger og såpebobler. Mens de andre barna slet med å holde følge med han. 

To flotte dager hadde vi på Mercy ship. Omgitt av fantastiske mennesker som gjør alt de kan for å hjelpe de som trenger det. Som helsearbeider selv har jeg jo sett og møtt mange flotte hjelpepleiere og sykepleiere i norge. Men det var noe helt spesielt med de som jobbet på dette sykehuset. De strålte av godhet og varme alle sammen. Uansett hvor travelt de hadde det eller hvor slitne de var så hadde de alltid tid og varme til en som trengte det.  Alle jobber de jo frivillig ombord. Mange over lengre tid. De får ikke betalt og gjør denne jobben for å hjelpe andre mennesker. De betaler selv opphold og kost ombord og ikke minst transporten til og fra Mercy ship. Fantastiske mennesker alle sammen. 

Det finnes engler ombord på Mercy ship!

http://www.mercyships.org/who-we-are/our-ships/the-africa-mercy/

Det var ikke lov å ta bilder ombord og derfor har jeg ikke noen bilder å dele med dere. 


Mathias to dager etter operasjon!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar