Våre tre flotte barn!

Våre tre flotte barn!

mandag 4. mars 2013

Hvor er den barmhjertige samaritan idag?

Oppstart av prosjektet "Den gode samaritan"

Da er vi i gang! De første kursholderne har vært ute ved 2 skoler på Madagaskar og fulgt opplegget "Den gode samaritan". Alle 1.års studentene ved lærerhøyskolen i Fandrina (99 studenter) ble kurset over 3 dager for å kunne bruke opplegget i deres praksis og arbeide ved skolene som kirken driver på Madagaskar.
Studenter klare til praksis 

Noen kjerne opplysninger om opplegget : 


  • Utviklet av Konstanse Raaen fra Norge og benyttes nå i over 20 land i Afrika
  • Handler om HIV / aids forebyggende arbeid 
  • Ferdig opplegg med materiell, arbeids metode og kurs
  • Delt opp i emner  : hiv / aids, helse og kropp, oppvekst - ta gode valg, du er spesiell, Bibel historien om "den gode samaritan", natur og miljø, vennskap - mobbing - respekt, graviditet - prevensjon m.m
  • Bruker varierte arbeidsmåter - stor grad av elev deltakelse. Interaktiv undervisning.
  • Mye sang , dans og drama
  • Eget opplegg for oppfølging av foreldrene
  • Skal benyttes på skoler , i ungdomsklubber , i  kirker etc.
  • kursholderne kurses over 3 dager
Elever i 5 trinn jobber med drama oppgave
Alt materiellet er trykket opp på Gassisk med støtte fra NMS. Dette er gjort i samarbeid med "  The international Bible society" . Kurset med lærerskole studentene ble holdt sammen med kursholdere fra bibel selskapet og varte i 3 dager. Dagen etter dro studentene på praksis tur til landsbyen Tadio som er delt i øst og vest med omtrent 2000 innbyggere tilsammen. Landsbyen har 2 skoler og 1 kirke. Innbyggerne er hovedsakelig bønder med mais og korn som hoved inntekts kilde. Nesten alle barna går på skolen og foreldre gruppen møtte studentene for å takke for at de kom til skolen. Foreldrene ønsket at barna skulle gå på skolen med håp om at de skulle få mulighet til å lære mere og kunne få flere muligheter enn kun å dyrke jorda . Skolen gav håp om en bedre fremtid for neste generasjon.
Felles leker på praksis dagene


Studentene var kjempe glade og fornøyde med å bli introduserte for arbeidsmåtene i opplegget. De danset , sang og laget små drama stykker. Dette ble gjort med svært stor innlevelse. Spesielt sang og dans var populært og fikk nærmest taket til å løfte seg i klasserommet. Dette tok de med seg til praksisen med barna på barneskolen. Det ble sunget, danset og dramatisert til ungenes store glede. Barna er vant til svært mye tavle undervisning og denne praktiske tilnærmingen med elev deltakelse var veldig populær. Barna var litt sjenerte først, men ganske snart tok de del i opplegget med meget stor innlevelse. Det å plutselig få nesten 100 unge entusiastiske mennesker på besøk var selvfølgelig veldig gøy, spesielt når det kom til leker og aktiviteter.
Introduksjon ute i skolegården

Innføring i helse tema i 3 trinn med studenter og elever


Studentene måtte velge seg noen emner å jobbe med og bruke dette i klassene.De fikk erfare hvor viktig det er å få gd kontakt med barna slik at barna tør å stille spørsmål. Senere skal de arbeide videre med emnene i opplegget på denne skolen og på fremtidige skoler de skal jobbe på som lærere.

Gi din støtte til dette viktige helse arbeidet :

"Den barmhjertige samaritan " 

Prosjektnummer

623509




2 kommentarer:

  1. Dette prosjektet høres virkelig fint ut - og jeg håper det vil komme mye positivt ut av det! Gleder meg til å følge med videre! Lykke til MED og SOM "Den barmhjertige samaritan"!
    Er det virkelig mulig at vi sees om ca. 3 måneder?? :-) Gode hilsener til Jane og Terje, Mathilde og Gabriel - fra Lotte

    SvarSlett
  2. ja det er et flott prosjekt . ta en titt på nettet så står det endel mere fra andre land.

    det er fullt mulig å sees . bare å komme på besøk. alle har det fint og trives godt i 30 grader

    SvarSlett