Våre tre flotte barn!

Våre tre flotte barn!

tirsdag 6. november 2012

Kakelakker


Etter å ha hatt flere besøk av disse ekle dyrene som også kan fly, så måtte vi gjøre noe.
Turen gikk derfor til ett av de store supermarkedene for å finne noe som virket, men som ikke var skadelig for oss mennesker. Og der fant vi denne fellen.....

Den fungere på samme måte som fluepapir. Kakelakkene skal bli lokket inn i boksen som er fylt med noe veldig klissete som de da skal henge fast i. Vi flirte samtidig som vi plasserte 5 feller rund i huset. For vi tenkte at dette kom vel aldri til å fungere? 
 
Etter ett par dager så tok vi runden for å sjekke fangsten! Vi hadde plassert 3 stk i stua og i den ene var det tydelig at noe var gått i fella..... jeg kikket forsiktig inn i den og forventet en kakelakk, men nei det var noe helt annet. En nydelig liten mus satt der og kikket på meg! Stakkars liten, de fire bena satt bom fast. Vi hadde ikke noe annet valg enn å ta livet av den lille skapningen. Heldigvis fikk jeg hjelp av gartneren vår med denne oppgaven. En liten mus er nå i musehimmelen.
 
Ved nærmere sjekk av enda en felle fant vi ett langt tusenbein og mange små innsekter. Så fellene er kommet for å bli i hjemmet vårt. Vi forventer jo endel rare småkryp når vi bor på Madagaskar, men kakelakker er ikke hyggelige dyr. Faktisk er de større en musa vi fanget i dag.
 
Vi tar en ny runde om ett par dager for å sjekke fellene våre......



1 kommentar: